Tillbaka
Följ Stavdal AB

Göteborg   2019-04-25 /

Stavdal satsar på miljövänlig elförbrukning och eldrivna liftar

Idag släpper Stavdal sin hållbarhetsrapport för 2018. Den visar bland annat att företaget satsar på att öka andelen miljövänlig elförbrukning i deras lokaler och eldrivna liftar i det framtida hållbarhetsarbetet.

- Genom att jobba med den här typen av insatser kan vi göra skillnad. Vårt hållbarhetsarbete är stabilt redan i idag, men nu ökar vi ambitionsnivån ytterligare för framtiden, säger Mikael Olsson, VD för Stavdal.

Idag är 50 procent av elförbrukningen i Stavdals lokaler miljövänlig, målet är att uppnå 100 procent vid utgången av 2025. Man satsar också på eldrivna liftar och på att andelen dieseldrivna inte ska vara över 9 procent innan året är slut. Ett viktigt miljömål för företaget är även att öka andelen lågenergibodar.

- Det här är omfattande åtgärder som kommer ge en god effekt på vår egen och våra kunders miljöpåverkan. Nästa steg blir att ytterligare hjälpa våra kunder att minska byggprojektens klimatavtryck och göra det mätbart. Men det ligger några år fram i tiden, säger Mikael Olsson.

Stavdal ligger i framkant vad gäller hållbara initiativ och har varit snabba på att kommunicera insatserna till intressenter i branschen. Utöver den planerade energieffektiviseringen kommer det även att ske en kraftig reducering av CO2-utsläpp gällande organisationens tjänstebilar under 2019.

- Mycket kraft har gått åt att kartlägga vilka mål och insatser vi ska satsa på inom hållbarhetsområdet. Med stolthet har vi redan uppnått de mål som varit satta till dags dato. Nu växlar vi upp för att klara även våra framtida hållbarhetsmål, som vi redovisar i vår rapport.

Under året kommer man kunna följa Stavdals hållbarhetsarbete och vilka initiativ som tas, genom Stavdals hållbarhetsblogg som publiceras i slutet av maj. I år ligger fokus på hur man kan minska antalet olyckor och incidenter med handmaskiner ute på arbetsplatserna.

- Vi vill att alla ska få möjligheten att följa vårt hållbarhetsarbete i realtid, målet med bloggen är att fler ska få upp ögonen för vårt engagemang, och förhoppningsvis ger det ringar på vattnet i branschen, säger Mikael Olsson.

Ta del av hela hållbarhetsrapporten här

Kontakta oss

På stavdal.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.