Artiklar | Nyhetsbrev 4, 2019 | Stavdal skyddar solcellsmontörer i Göteborg

Nyhetsbrev 4, 2019

Stavdal skyddar solcellsmontörer i Göteborg

Uppe på Skårsskolans tak i Göteborg installeras solcellspaneler för fullt och Stavdal har den viktiga uppgiften att leverera fallskydd till projektet. I takt med att efterfrågan av solceller ökar – ökar även beställandet av fallskydd.

Under 2019 har Stavdal redan levererat fallskydd till 40 solscellsinstallatoner vilket är dubbelt så många som under hela 2018. Och fler projekt väntas det bli.
- Vi hoppas att den siffran ökar ännu mer, dels ur hållbarhetssynpunkt men framförallt för att byggare och montörer ska få komma hem helskinnade på kvällen, säger Tobias Karlsson, projektledare på Stavdal.

Många projekt brister i säkerhet
Statistik från 2017 visat att 33 043 arbetsplatsolyckor medförde sjukskrivning under längre tid än två veckor under året, däribland fallolyckor.
- Det är i både små och stora projekt som det slarvas med fallskydd. Och det är verkligen viktigt att vi som leverantör kommer in tidigt i projekten. Är vi inkopplade från början, kan vi bistå med vår kompetens redan i planeringsstadiet och se till att fallskydd och annat prioriteras, säger Tobias.

Projektet på Skårsskolan väntas stå klart i slutet av september.  

 

Kontakta oss

På stavdal.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.