Artiklar | Nyhetsbrev 4, 2019 | Stavdal-Ramirent rullar ut sin nya organisation

Nyhetsbrev 4, 2019

Stavdal-Ramirent rullar ut sin nya organisation

Den 8 oktober ska den nya gemensamma organisationen för Stavdal och Ramirent rullas ut. Den nya säljorganisationen har redan börjat jobba tillsammans och under hösten påbörjas arbetet med att branda om med skyltar och Ramirents blåa färg på bodar och maskiner – ett arbete som kommer att fortsätta under två år.

- Vi är måna om att förändringarna ska ske i en takt som gör det smidigt för kunderna att fortsätta göra affärer med oss.  Därför kommer vi t ex inte att ha ett gemensamt affärssystem förrän 2021, säger Ramirents VD Erik Bengtsson.

Det var i april som det blev känt att Ramirent förvärvar Stavdal. Genom sammanslagningen blir man den största maskinuthyraren i Sverige, med ett brett utbud av hyrmaskiner, bodar och liftar över hela landet.

Sedan affären blev klar, har ett stort arbete med att integrera de båda företagen pågått. Nu är alla högre chefspositioner tillsatta, en gemensam säljorganisation börjar ta form och arbetet med att slå samman Stavdal och Ramirents kundcenter på platser där det finns dubbla anläggningar, väntas bli klart till årsskiftet.

- På de flesta av våra kundcenter kommer det inte att märkas så stor skillnad, mer än att utbudet blir större.  Det blir först om ca 1,5 år som våra affärssystem med uthyrningsavtal och fakturor är helt integrerade med varandra och avsändaren är Ramirent, säger Mikael Olsson, VD på Stavdal.

6000 liftar
Den 8 oktober rullas den nya organisationen ut. Den nya ledningsgruppen kommer att bestå av nio personer, tre av dem från Stavdal.

- Lars Celsing blir ansvarig för region Stockholm, Johan Ehk blir ny affärsutvecklingschef och Mikael Olson blir ansvarig för det nya affärsområdet Stavdal Lift. Utöver personerna i ledningsgruppen, kommer tre regioner att få chefer som är före detta Stavdalmedarbetare, säger Erik Bengtsson, som fortsätter som VD för Ramirent.

- Jag ser fram emot att bli ansvarig för Stavdal Lift. Vi kommer bli en otroligt stark liftspecialist, med över 6000 liftar. Det här blir det enda affärsområdet som fortsätter heta Stavdal när övriga går upp i Ramirent, säger Mikael Olson.

I augusti tvingades Ramirent varsla närmare 100 personer, på grund av vikande efterfrågan i främst Stockholmsregionen.

- Tyvärr måste vi minska kostnaderna för att möta den förändrade konjunkturen, men  det berör inte Stavdals organisation.  Vår förhoppning är att de flesta kommer att lösas med naturliga avgångar, men troligtvis kommer det inte räcka fullt ut, säger Erik Bengtsson.

Kompletterar varandra
I och med sammanslagningen stärker Ramirent sin position på den svenska marknaden. Och de båda VD:arna är överens om att man kompletterar varandra på ett bra sätt. Ramirent genom sin erfarenhet från stora projekt, med nya digitala lösningar och genom att vara starka på främst bodar och byggmaskiner. Stavdal genom sin starka position i framför allt storstäderna och sin styrka inom lift.

Nu ser vi fram emot att se vilka långsiktiga möjligheter den här sammanslagningen kommer att ge, säger Mikael Olsson.

 

Kontakta oss

På stavdal.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.