Kvalitet, miljö & hållbarhet

EN GOD KVALITET OCH ETT LÅNGSIKTIGT MILJÖARBETE ÄR EN NATURLIG DEL UTAV VÅRT DAGLIGA ARBETE.

Kvalitetscertifierade 
Stavdal är certifierat enligt ISO9001:2015 & ISO14001. ISO 9001 är en kvalitetscertifiering som baseras på företagets kundfokus, ledarskap, processinriktning, förbättringsarbete, faktabaserade beslut, relationshantering samt medarbetarnas engagemang. För att bli ISO9001:2015-certifierad krävs ett ledningssystem som beskriver hur företaget ständigt förbättrar och justerar verksamheten för att möta kundernas behov. Vår Kvalitetspolicy och Miljöpolicy hittar du längst ner på sidan.

Varför miljöarbete? 
Miljöarbete är en viktig del av vår verksamhet. Genom att erbjuda fräscha maskiner ger vi inte bara dig som kund nya och effektiva maskiner, vi ger dig också rätt förutsättningar för att skapa miljövänliga byggarbetsplatser. Låt oss vara med från början och planera arbetet med energitillförsel, bodar, belysning och allt annat som gör en byggarbetsplats miljövänlig. Vi törs lova att det är en bra investering både för miljön och för plånboken.

Vi är miljöcertifierade
Stavdal har stärkt sitt miljöarbete genom att bli miljöcertifierade enligt ISO 14001. Med hjälp av den internationella standarden för miljöledningssystem ISO 14001 kan vi på ett systematiskt sätt arbeta med vår påverkan på miljön och finna effektiva alternativ som gynnar kunder, personal och andra intressenter. Genom att uppfylla de 55 krav som ISO 14001 består av visar vi att vi lever upp till konkreta och erkända miljöval och därmed gör en positiv påverkan på miljön. Vi ser vårt interna såväl externa arbete mot en hållbar utveckling som ett ständigt förbättringsarbete som aldrig får stanna av.


Stavdals Uppförandekod / Code of Conduct
I Stavdals långsiktiga affärsstrategi ingår ett etiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande, som ska hjälpa oss att nå vår vision samtidigt som vi bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Vårt grundkrav i detta arbete är att följa gällande internationella konventioner och nationella lagar samtidigt som vi utgår från våra ledord, personlig, kompetens, fräscha maskiner och handlingskraft. Vårt ansvarstagande för att bidra till en hållbar samhällsutveckling sammanfattas i Stavdals uppförandekod och bygger på 10 principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsetik, miljö, antikorruption. Hela Stavdals uppförandekod finns bifogad längst ner på sidan.


Hållbarhetsrapport - 2019
I vår Hållbarhetsrapport kan du läsa om utvecklingen av de viktigaste aktiviteterna och utmaningarna i vårt hållbarhetsarbete och ta del av våra ambitioner och mål.
Vi eftersträvar en relevant rapportering av vårt hållbarhetsarbete och använder oss därför av Global Reporting Initiatives (GRI:s) riktlinjer.


Kontakta oss

På stavdal.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.