Vad är PSI?

PSI är ett säkerhetsblad för maskiner och namnet är en förkortning av: Personlig SäkerhetsIntroduktion. PSI som är resultatet efter en gemensam satsning mellan branschens ledande maskinuthyrare och Swedish Rental Association har ett syfte att förbättra maskinanvändandet och skapa ännu säkrare arbetsmiljö. Tanken med säkerhetsbladet är inte att det ska ersätta tillverkarens manualer utan det ska istället fungerar som ett hjälpmedel och komplement vid sidan av maskiners övriga bruksanvisningar. De personer som använder maskinerna ska på ett lättöverskådligt och tydligt sätt kunna ta del av de allra viktigaste säkerhetsaspekterna och funktionerna på ett flertal språk. På bladet finns en beskrivning om maskinens användningsområden och nödvändiga kontroller till ergonomi, buller och vibrationer.

När du hyr maskiner hos Stavdal medföljer ett PSI-blad till en stor del av våra maskiner. Vi vill att det ska bli lättare att göra rätt och minska olycksrisken.
 


« Tillbaka till frågor och svar

Kontakta oss

På stavdal.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.