Historia

I slutet av 90-talet gjorde det då norskägda Stavdal entré på den svenska marknaden. Efter att ha ägts av ett antal olika branschaktörer de första åren i Sverige lades 2004 grunden till det Stavdal som finns idag. Då köpte nämligen de nuvarande ägarna loss varumärket Stavdal. De första åren fick vi av konkurrensskäl enbart jobba med liftar, 2007 kunde vi bredda vår verksamhet och satsa på ett heltäckande sortiment då vi också började hyra ut byggmaskiner.

Sedan 2004 har vi ökat från 25 personer till drygt 200 stycken idag. Vi har under hela resan haft höga tillväxtmål men de har varit fullt rimliga då vi är den enda aktören på maskinuthyrningsmarknaden som kan kombinera storföretagets kapacitet med småföretagets nära och personliga service.

Leif Stavdal insåg tidigt fördelen av att hyra maskiner istället för att köpa. Efter att ha jobbat för några olika aktörer under några år återkom Leif till bolaget han en gång gett sitt namn.  År 2013, den här gången för att återigen etablera Stavdal i Norge, närmare bestämt i Oslo.

Våra hyrcenter är strategiskt fördelade över Södra och Mellersta Sverige samt i Oslo och Jessheim och hoppas kunna växa ytterligare, framförallt i storstadsregionerna. Den svenska ledningen och ägarna arbetar tätt ihop med vår personal för att utveckla Stavdal och öka kännedomen om vårt koncept – Människan & Maskinen.

Kontakta oss

På stavdal.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.